8th aug

2015

Derfor elsker vi at læse horoskoper

Derfor elsker vi at læse horoskoper

Er du typen som elsker at læse dit dagshoroskop inden du tager i skole eller på arbejde? Så er du ikke så anderledes end så mange andre danskere, for hverdag læser tusinder af danskere deres horoskop, og langt flere på verdensplan. Men hvorfor er vi så vilde med horoskoper, hvad er et horoskop, og hvorfor er det at vi sjældent fortæller andre at vi læser dem?

Dette og meget mere, vil vi prøve at kigge nærmere på i dette indlæg. Vi kan ligeledes henvise dig til nogle gode danske sider, hvor du selv kan læse horoskoper gratis, kvit- og frit.

Hvornår begyndte man at læse horoskoper?

Horoskoper og astrologi generelt er ikke noget nyt fænomen, tværtimod – det er velkendt, at det har været brugt helt tilbage til middel bronzealderen. I det 20 århundrede er det dog blevet utrolig populært at læse horoskoper, og det skyldes hovedsageligt mediernes massive publicering – da de hurtigt fandt ud af  at der var mange som gerne ville læse dem.

Hvad er et horoskop?

Horoskop

Astrologi & horoskoper har været brugt siden 330 f.Kr.

Et horoskop er i korte træk et astrologisk skema/diagram (eng: astrological chart) som repræsentere positionen fra månen, solen, planeterne, set udfra et astrologisk aspekt. Udfra en persons fødsels tidspunkt og planeternes pos. mm. kan astrologer fortælle dig mere om din personlighed, livet og hvad du kan forvente i fremtiden.

Ordet “horoskop” kommer fra de to græske ord “hõra” og “scopos” hvis betydning er tidsobservatør.

De 12 månedlige stjernetegn, eller også kaldt “soltegn” hjælper dig med at finde ud af hvilken tidszone du er født i, ift. solsystemet, mm. Det er stjernetegn som; krebsen, skorpionen, vædderen, mfl. Og du ved sikkert allerede hvilket stjernetegn du er født i.

Horoskoper er mere avanceret end så, og derfor er det også kun professionelle astrologer som præcist kan forudsige ens skæbne, og hvordan de udregnes ift. tiden og planeterne, mm.

Typer af horoskoper

Der findes to typer af horoskoper, det personlige eller det generelle horoskop.

Personligt horoskop:

Bliver typisk lagt af en professionel astrolog, som udfra personens oplysninger om fødselstidpunkt, alder, mm. Kan forudsige hvad vedkommende kan forvente i fremtiden. Dette horoskop er unikt, og derfor koster det også i de fleste tilfælde penge at få lagt – og det kan være ret dyrt.

Offentlige horoskoper

Er det horoskop som du kender fra bagsiden af aviser, ugeblade og magasiner. Det henvender sig til et bredt segment, og ofte er det skrevet med et bredt budskab, som de fleste kan forholde sig til – og det er også en af grundene til at folk bliver ved med at læse og tro på dem.

Hvorfor læser vi horoskoper?

Der er flere grunde til at vi læser horoskoper, og vi kommer med et par gode bud herunder.

Vi vil gerne forbedrede os på fremtiden

Vi vil gerne være forberedte på det uventede, selvom de fleste nok vil mene at det er svært. Mange føler dog at ved at læse horoskoper vil de kunne få en idé om hvad dagen, ugen, måneden eller året kan bringe. Og på den måde kan de forbedrede sig på de udfordringer de måtte møde.

Selvom mange synes det er noget vås, så siger statistikkerne fra internettet at rigtig mange læser deres horoskop, så noget tyder på at ikke alle vil kendes ved det – og flere umiddelbart tror på det, end man lige går og regner med.

Søger efter svar, til at tag den rigtige beslutning

For andre kan horoskoper være en måde at søge efter svar på, hvis de har svært ved at give et svar/forholde sig til det de går og tænker på.

Derfor bruger de ofte horoskopet som en slags “guide” til at få svar på det som de ikke selv er i stand til, og når de skal tag en vigtig beslutning.

Underholdning

Horoskoper er for nogen ren underholdning, og de synes det er sjovt at se hvad astrologer mener at dagen kan bringe, mens for andre er det langt mere seriøst.

Uanset om man virkelig tror på horoskoper eller synes det er underholdende læsning – så må vi konstatere at horoskoper er utroligt populært, og det vil det med sikkerhed være i rigtig mange år endnu, hvis det nogensinde går af mode?

Horoskoper på nettet

I gamle dage læste man horoskoper bag i avisen, anno 2015 er det internettet som er stedet hvor man finder sit horoskop – og der findes efterhånden en del sider, aviser og magasiner som tilbyder gratis horoskoper.

Skal det være gratis horoskop, så faldt vi over siden Horoskoper.net – her kan du b.la. finde dagshoroskop, ugehoroskop, parhoroskop, mm. Endvidere tilbyder de at få lagt sit eget personlige horoskop, hvis det skulle være interessant.

Vil du gerne læse horoskop på engelsk, så kan du fx. bruge en side som: Horoscope.com

.

Del denne artikel .. Share on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook
Share This :

Mit navn er Camilla, jeg er 23 år gammel. Jeg studere til hverdag HA, som jeg næsten er færdig med. Udover mit studie, elsker jeg at blogge om gode råd til andre studerende, og derfor er jeg skribent her på siden! ;)