31st okt

2015

Sabbatår? Thailand er det foretrukne valg hos mange – læs hvorfor

Sabbatår? Thailand er det foretrukne valg hos mange – læs hvorfor

Er du blevet færdig med din hårde og langvarige uddannelse, og trænger du til at komme lidt væk fra det hele, og få noget livserfaring – så er et sabbatår ikke en dårlig idé.

Mange vælger at tag en backpacker tur til udlandet, i enten tre måneder, halvt eller helt op til et år – og det er uden tvivl sundt for de fleste, da man mødre rigtig mange mennesker, lærer mere om forskellige kulturer, mm. Som man kan tag med sig hjem i bagagen – og bruge til sit videre forløb i livet, uanset om man vil læse videre – eller påbegynde sin karriere.

Mange unge som tager et sabbatår i udlandet, vælger Thailand – og det er der nogle gode grunde til, og vi har kigget nærmere på dem herunder.

Det er billigt at leve og bo i Thailand

Hvis man er heldig, kan man sagtens finde en billig flybillet til Thailand – hvilket er en af grundene til at mange unge hvert år vælger at valfarte dertil, som en del af et sabbatår. Ligeledes er det utrolig billigt at bo og leve i Thailand, sammenlignet med mange andre lande – så man kan være der i en lang periode og opleve meget, uden at skal have den helt store pengepung med.

Vi har fundet et par priseksempler, for at sætte det hele lidt i perspektiv:

Et måltid mad i fx. en gade resturant = 35 bath / 7 kr

Overnatning på et “ok” gæstehus – 300 bath / 60 kr pr. nat

En hel dags taxi i Nordthailand = 1500/2000 bath /  285 – 380 kr

Tandrensning hos en tandlæge = 700 bath / 135 kr

Flybillet fra Bangkok til Chiang Mai = 1000 bath / 185 kr.

Som tommelfingerregel er det cirka 4-5x billigere i Thailand end i Danmark, der er dog et “men” for nogle ting kan nemlig og være væsentligt dyrere, hvor især import produkter som ikke produceres i Thailand er utrolig dyre, eftersom den thailandske regering pålægger et 200% afgift gebyr på disse import produkter.

Masser af oplevelser og andre unge backpakkere

En anden fed ting ved at rejse rundt i Thailand, er at unge fra hele verden valgfarter der til på deres sabbatår – og derfor er der masser af mulighed for at møde ligesindede, som blot er ude på at opleve en masse, og møde en masse forskellige mennesker. Ligeledes er der rigtig mange ting at opleve i Thailand, og det er både i Nord og Sydthailand.

I Nordthailand kan der opleves bjerge, jungle, templer, vilde elefanter, vandfald og meget mere. Her kan der også trekkes rundt i jungler med andre unge, eller “chilles” på nogle af de mange cool gæstehuse der er bygget netop til unge backpakkere.

I Sydthailand kan der festes igennem til den lyse morgen på paradis strandene, hvor b.la. nogle af de populære “full-moon” party’s er et stort hit, og et must for de fleste unge rejsende til Thailand.

Thailand byder på en anden kultur end vi er vant til i Danmark, og derfor vil man lære rigtig meget om et andet folkefærd, som har en anden tro end vi har i Danmark, eftersom de i Thailand hovedsageligt er buddhister. Dette betyder også at de har mange anderledes og spændende festivaler, hvor det uden tvivl at et must at opleve festivaler som “Songkran Festival“, “Loi Krathong”, mfl. Man ser ikke noget lignende i Europa – og derfor er Thailand også kendt for sine mange festivaler. Du kan finde oversigt over festivaler i Thailand på Festivalsofthailand.com.

Da Thailand er et stort land, og fordi at klimaet kan svinge imellem nord- og syd, kan man sagtens bruge en længere periode der, da der simpelthen er så meget at opleve. Og skulle Thailand gå hen og blive for trivielt og kedeligt, så kan man hurtigt flyve til nabolande som Burma/Myanmar, Laos eller fx. Vietnam – som man også vælger at besøge på deres sabbatår rundrejse i Asien.

Vil du gerne have mere inspiration til en rejse i Asien, så kan vi anbefale at læse mere hos Vitus-Rejser.dk – eller en side som Thailand-portalen.dk, hvor man kan stille spørgsmål, og læse mere. Skal der bookes billige flybilletter, så kan du bruge en fly søgemaskine portal som: Momondo.com, Flyskanner.dk, mfl. Her er der mange penge at spare, hvis du booker din flybillet i god tid, samt holde øje ugentligt med gode tilbud. 

Mcafee verificeret. 

.

Del denne artikel .. Share on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook
Share This :

Mit navn er Camilla, jeg er 23 år gammel. Jeg studere til hverdag HA, som jeg næsten er færdig med. Udover mit studie, elsker jeg at blogge om gode råd til andre studerende, og derfor er jeg skribent her på siden! ;)