31st mar

2015

Har du hørt om teambuilding før?

Har du hørt om teambuilding før?

Når du er færdig med uddannelsen, skal du måske ud og gøre stor karriere i en af de danske, eller måske internationale virksomheder. Afhængigt af hvilken type job du får, vil du måske stifte bekendtskab med det som kaldes “teambuilding”.

Teambuilding bruges i et større omfang af virksomhederne til at skabe et bedre sammenhold og arbejdsmiljø i blandt de ansatte i virksomheden, og måske du allerede har haft om det i skolen – ellers vil vi komme nærmere ind på emnet herunder.

Hvad er teambuilding?

Teambuilding har eksisteret i mange år faktisk, det er dog mest i nyere tid at det er blevet populært. Det skyldes formentlig den øgede konkurrence, og ikke mindst internettets mange informations muligheder.

Teambuilding er events som har til formål at forbedre og styrke sammenholdet på kryds- og tværs af en virksomhedsorganisation. Dette kan gøres ved at afholde nogle speciale events, som passer bedst til den type af medarbejdere og virksomhed man driver – så man får det optimale ud af teambuildingen. Virksomhederne i Danmark bruger det i et stort omfang – da det kan være med til at skabe det korrekte arbejdsmiljø, som er vigtigt, hvis en virksomhed ønsker at have succes, på et konkurrrence præget marked.

Hvornår blev teambuilding aktuelt i Danmark?

Teambuilding blev første gang kendt i slutningen af 80’erne i Danmark, hvor det dog mest var hårde og fysiske events, som havde til formål og presse de ansatte mest muligt fysisk. Det var ofte eks-millitærledere som stod for eventen – og der er langt fra disse events, til dem man kendetegner som teambuilding events anno 2015.

Hvilke events findes der?

Der findes rigtig mange sjove, spændende og motiverende events – og det er i bund- og grund, kun op til ens egen fantasi, når der skal arrangeres et event, til ens medarbejdere.

Vi har listet et par eksempler på anderledes og traditionelle teambuilding events herunder:

Kilde: A-W-A.dk (After Work Arrangements)

Hvilke fordele er der ved at teambuilde?

De fleste som har gjort brug af teambuilding events har beskrevet det som yderst positivt, der kan selvfølgelig også findes folk som mener det er spild af penge, men hoveddelen mener det er alle pengene værd. Det synes de, fordi der er en masse fordele ved at teambuilde – og nogle af dem er b.la.:

  • Kommunikationen bliver bedre i blandt medarbejderne.
  • Man kan spotte svagheder og styrker i blandt de ansatte. Måske der findes et skjult talent som virksomheden har overset, eller måske en svaghed.
  • Teambuilding kan være med til at give et langt bedre arbejdsmiljø, da folk lærer hinanden bedre og kende, hvilket gør det sjovere at komme på arbejde.
  • Det styrker arbejdsgrupperne, så de kan løfte større og endnu sværere opgaver

Stor chance for du vil prøve det i fremtiden

Det er måske ikke aktuelt for dig som studerende på nuværende tidspunkt, men der er en stor chance for at du vil opleve et teambuilding event i fremtiden – og forhåbentligt er du mere forbedret på det nu.

Vil du gerne læse mere om teambuilding, og se oversigt over de mange spændende events – så kan du læse mere på denne hjemmeside.

.

Del denne artikel .. Share on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Facebook
Share This :

Mit navn er Camilla, jeg er 23 år gammel. Jeg studere til hverdag HA, som jeg næsten er færdig med. Udover mit studie, elsker jeg at blogge om gode råd til andre studerende, og derfor er jeg skribent her på siden! ;)